Posted on

Courgettepaste Carbonara stijl

4 personen

Ingredienten

  • 2 COURGETTES
  • 1/2L ROOM
  • 1L KIPPENFOND
  • ½ BEAUFORT TRIPEL
  • 400GR TRAAGGEGAARD BUIKSPEK
  • BROODRESTJES
  • 1 TEEN LOOK
  • BLOK PARMEZAAN
  • OREGANO I PEPER I ZOUT I THIJM
  • OLIJFOLIE
  • MOSTERDBLAD

Bereiding

      • We doen de broodresten in de blender met een teen look, geraspte parmesan en een weinig olijfolie. We laten dit draaien tot er een leuke crumble ontstaat.
      • Bak in de oven 1u op 150 graden.
      • Na het bakken laten we dit geheel wat rusten op een keukenpapier.
      • We brengen de kippenfond samen met de Beaufort aan de kook.
      • De courgette snijden we in lange repen tot tagliatelle. Deze gaan we kort blancheren in de kippenfond (1min). Dan gieten we de groentenpasta af, maar behouden het kookvocht.
      • Bij het kookvocht voegen we de room toe. Dit geheel laten we tot 1/3 inkoken. Zodoende dit echt tot sausdikte komt. Kruid af met oregano, tijm, peper en zout naar smaak
      • We grillen ons stukje traaggegaard buikspek op de beide zijden.
      • Dresseer onderaan de pasta, daarop het buikspek.
      • Schuim het sausje nog even op in de blender en giet naast de pasta.
      • We werken af met de crumble, wat leuke kleine scheutjes mosterdblad en uiteraard de verse parmezaan