4 personen
Ingredienten
- 2 COURGETTES
- 1/2L ROOM
- 1L KIPPENFOND
- ½ BEAUFORT TRIPEL
- 400GR TRAAGGEGAARD BUIKSPEK
- BROODRESTJES
- 1 TEEN LOOK
- BLOK PARMEZAAN
- OREGANO I PEPER I ZOUT I THIJM
- OLIJFOLIE
- MOSTERDBLAD
Bereiding
-
-
- We doen de broodresten in de blender met een teen look, geraspte parmesan en een weinig olijfolie. We laten dit draaien tot er een leuke crumble ontstaat.
- Bak in de oven 1u op 150 graden.
- Na het bakken laten we dit geheel wat rusten op een keukenpapier.
-
We brengen de kippenfond samen met de Beaufort aan de kook.
- De courgette snijden we in lange repen tot tagliatelle. Deze gaan we kort blancheren in de kippenfond (1min). Dan gieten we de groentenpasta af, maar behouden het kookvocht.
- Bij het kookvocht voegen we de room toe. Dit geheel laten we tot 1/3 inkoken. Zodoende dit echt tot sausdikte komt. Kruid af met oregano, tijm, peper en zout naar smaak
- We grillen ons stukje traaggegaard buikspek op de beide zijden.
- Dresseer onderaan de pasta, daarop het buikspek.
- Schuim het sausje nog even op in de blender en giet naast de pasta.
-
We werken af met de crumble, wat leuke kleine scheutjes mosterdblad en uiteraard de verse parmezaan
-