voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gr aardappelen
- 1 rode paprika
- 5 Jonagold
- 1 fles Beaufort blond
- 5 dl warm water , 1 blokje kippebouillon
- 1 eetlepel curry, 2 mespuntjes gerookte paprikapoeder, Peper en zout
- voor een feestelijke toets : gerookte forelfilet
Bereiding:
- Schil de aardappelen in zeer kleine blokjes (dan is je soep sneller klaar).
- Snij de paprika in kleine stukjes.
- Zet waterkoker even op voor 5 dl warm water.
- Zet pot op vuur en smelt wat boter. Stoof de paprika : roer regelmatig. Stukjes mogen NIET bruin worden.
- Strooi er de curry over.
- Giet het warm water erbij met het blokje kippenbouillon.
- Appel per appel : schil, verwijder klokhuis, snij in stukjes en gooi dadelijk in de soep. Anders verkleuren ze.
- Laat een 15-tal minuutjes pruttelen, tot de aardappel zacht is. Giet er 1 fles blonde Beaufort bij. Doe dit voorzichtig zodat het bezinksel niet mee in de soep gaat.
- Mix de soep : door het bier wordt ze luchtig.
- Zet nog 2 minuten op het vuur en laat de soep doorkoken.
- Werk af met peper, zout en 2 mespuntjes gerookte paprikapoeder
- voor een feestelijke toets : voeg in het bord kleine stukjes gerookte forelfilet toe