Posted on

Een herfst/wintersoepje van bijna 8 Beaufort

voor 4 personen
Ingrediënten:

  • 200 gr aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 5 Jonagold
  • 1 fles Beaufort blond
  • 5 dl warm water , 1 blokje kippebouillon
  • 1 eetlepel curry, 2 mespuntjes gerookte paprikapoeder, Peper en zout
  • voor een feestelijke toets : gerookte forelfilet

Bereiding:

  • Schil de aardappelen in zeer kleine blokjes (dan is je soep sneller klaar).
  • Snij de paprika in kleine stukjes.
  • Zet waterkoker even op voor 5 dl warm water.
  • Zet pot op vuur en smelt wat boter.  Stoof de paprika : roer regelmatig.  Stukjes mogen NIET bruin worden.
  • Strooi er de curry over.
  • Giet het warm water erbij met het blokje kippenbouillon.
  • Appel per appel : schil, verwijder klokhuis,  snij in stukjes en gooi dadelijk in de soep.  Anders verkleuren ze.
  • Laat een 15-tal minuutjes pruttelen, tot de aardappel zacht is.   Giet er 1 fles blonde Beaufort bij.  Doe dit voorzichtig zodat het bezinksel niet mee in de soep gaat.
  • Mix de soep : door het bier wordt ze luchtig.
  • Zet nog 2 minuten op het vuur en laat de soep doorkoken.
  • Werk af met peper, zout en 2 mespuntjes gerookte paprikapoeder
  • voor een feestelijke toets : voeg in het bord kleine stukjes gerookte forelfilet toe