Posted on

Kalfsfricassee met Beaufort

Kalfsfricasse

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

  • 5 dl groentebouillon
  • 250 gr kalfs-of kippegehakt
  • 1 kg kalfsfricassee
  • 1 ei
  • Room
  • Olijfolie, witte wijnazijn
  • Paneermeel, tarwebloem
  • Zout, peper, nootmuskaat, kruidentuiltje van tijm en laurier
  • Boter
  • 250 gr spekblokjes
  • 1 kg kalfsfricassee
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 3 wortelen, fijn gesneden
  • 3 stengels witte selder, fijn gesneden
  • 2 prei, fijn gesneden
  • 250 gr champignons
  • Veldsla
  • 33 cl Beaufort

Bereidingswijze

  • Maak kleine gehaktballetjes met het gehakt, ei, paneermeel zout, peper en nootmuskaat. Kook deze enkele minuten gaar in de groentebouillon.
  • Bak de kalfsblokjes aan in boter in een kleefpan tot ze een rondom een lichtbruin korstje hebben. Voeg dan de spekblokjes toe en laat even meebakken. Doe dit alles in en ruime braad pot en kruid met peper en zout. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer goed om.
  • Stoof in dezelfde kleefpan de grove stukken ajuin toe en blus met het Beaufort bier. Roer het aanbaksel goed los. Voeg dit alles bij de kalfsblokjes, tezamen met de groentebouillon zodat alles goed onder staat.
  • Laat het geheel nu 30 minuten onder gesloten deksel lichtjes pruttelen op zacht vuur. Roer af en toe even om.
  • Voeg dan de fijn gesneden groenten toe en laat weer verder garen voor 30 minuten.
  • Dan nog de gehaktballetjes erbij.
  • Eventueel nog indikken met Maizena bloem.
  • Serveren met een fris slaatje: veldsla met vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper.
  • Lekker met kroketjes