Posted on

Oliebollen met Beaufort

6 personen

Ingredienten

  • 125 g bloem
  • 1 tl suiker
  • 10 g lekkere boter
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 15 cl Beaufort bier
  • 10 g verse gist
  • 1 snufje zout
  • Poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm je frituurpan op tot 180° C
  • Verwarm de melk en los er de gist en de suiker in op.
  • Doe de bloem in een schaal, giet er de melk met de gist bij, gevolgd door het bier, het hele ei, de gesmolten boter en het zout. Roer goed.
  • Dek af met een vaatdoek en laat minstens 1 uur rijzen. Het mengsel moet in volume zijn verdubbeld.
  • Roer weer door het beslag.
  • Vorm met een spuitzak (of een ijslepel) deegballetjes en dompel die 1 min onder in een frituurpan van 180 °C. Draai ze om en laat nog 1 min frituren.
  • Leg ze op keukenpapier, bestrooi met poedersuiker en dien meteen op.