6 personen
Ingredienten
- 125 g bloem
- 1 tl suiker
- 10 g lekkere boter
- 1 ei
- 100 ml melk
- 15 cl Beaufort bier
- 10 g verse gist
- 1 snufje zout
- Poedersuiker
Bereiding
- Verwarm je frituurpan op tot 180° C
- Verwarm de melk en los er de gist en de suiker in op.
- Doe de bloem in een schaal, giet er de melk met de gist bij, gevolgd door het bier, het hele ei, de gesmolten boter en het zout. Roer goed.
- Dek af met een vaatdoek en laat minstens 1 uur rijzen. Het mengsel moet in volume zijn verdubbeld.
- Roer weer door het beslag.
- Vorm met een spuitzak (of een ijslepel) deegballetjes en dompel die 1 min onder in een frituurpan van 180 °C. Draai ze om en laat nog 1 min frituren.
- Leg ze op keukenpapier, bestrooi met poedersuiker en dien meteen op.