Posted on

Wintergroenten in tempuradeeg met Beaufort

winterse hapjes voor 4 tot 10 personen

Ingrediënten:

  • 10 jonge wortelen
  • 4 schorseneren
  • 10 kleine spruitjes
  • 10 bloemkoolroosjes
  • 250 gr bloem
  • 1 koffielepel maizena
  • 1 eierdooier
  • 25 cl fris Beaufortbier
  • peper en zout

Bereiding:

  • Vul een ruime kookpot met licht gezouten water en breng aan de kook
  • Schil ondertussen de wortels en de schorseneren. Snijd de wortels en de schorseneren in stukjes van ongeveer 3cm.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes.
  • Was de groenten in fris water.
  • Warm je friteuse op tot 180 °C.
  • Doe eerst de bloemkool en de wortelen in het kokende water, na 2 minuten de schorseneren en na nog eens 3 minuten voeg je de spruitjes toe.
  • Kook alle groenten beetgaar en laat ze even uitlekken.
  • Meng voor de tempuradeeg de bloem, maizena en de eierdooier. Meng dan het koude Beaufortbier er onder en kruid af met peper en zout.
  • Wentel de groenten door het deeg
  • Frituur de groenten krokant in je friteuse, schud ze wel regelmatig zodat ze niet plakken.
  • Laat ze even uitlekken op een velletje keukenrol vooraleer je ze serveert.
  • Ideaal als hapje bij een glas Beaufort!